Trafik Kazası Yapan Aracın Değer Kaybı Tazmini
Trafik Kazası Yapan Aracın Değer Kaybı Tazmini… Aracınız ile son 2 yıl içerisinde trafik kazasına karıştıysanız ve haklı olan sizseniz bu durumda karşı tarafın sigorta şirketine müracaat ederek aracın değer kaybını tazmin etmek mümkündür. Karşı tarafın sigorta şirketlerine yazılı ve iadeli taahhütlü posta üzerinden gönderilecek bir ihtarname sonucunda 15 gün içerisinde değer kaybının ödenmesi talep edilir. Eğer 15 günlük bu süre içerisinde tarafınıza sigorta şirketi tarafından herhangi bir yanıt verilmez ve ödeme yapılmazsa, ya da ödeme yapılır ama beklentilerinizi karşılaşamazsa bu durumda dava veya tahkim yoluna başvurabilme hakkınız bulunmaktadır. Bu durumda bütün delilleriniz, kaza tespit tutanaklarınız, kazaya ilişkin fotoğraflar ve ruhsat bilginiz ekli olacak şekilde hazırlanacak bir dilekçe ile tahkim yoluna başvurabileceğiniz gibi dava yoluna da başvurabilirsiniz. Ancak tahkim daha hızlı ve daha kısa sürede sonuçlanmaktadır. Bütün bu aşamaların zahmetli olması nedeniyle bir avukat aracılığıyla başvuru yapmak hem hak kayıplarının önüne geçecek, hem de aracınızın kaza sonrasında kaybettiği değeri en iyi şekilde alabilmenize imkan sağlayacaktır.
Değer Kaybı Tazmin Edebilmek için Belirli Şartlar
- Yaşamış olduğunuz trafik kazası çift taraflı bir trafik kazası olmalıdır. Örneğin bir ağaca çarparsanız bu durumda değer kaybı başvurusu yapamayacaksınız.
- Kaza üzerinden en fazla 2 yıl geçmiş olmalıdır. Bu bir zamanaşımı süresidir, dolayısıyla bu sürelere uymak mahkemenin davayı usulden reddetmesinin önüne geçecektir.
- Karşı tarafın en azından %25 kusurlu olması gerekmektedir. Eğer karşı taraf %25 kusurlu siz %75 kusurluysanız bu durumda çıkacak değer kaybının yalnızca %25’i size ödenecektir.
Değer Kaybı Hesaplaması Nasıl Yapılır?
Araç değer kaybı hesaplaması, aracın kaza önceki rayiç değeri ile kaza sonrası değeri hesaplanarak aradaki farkın bulunması sonucunda hesaplanabilir. Bu noktada “Araç Değer Kaybı Hesaplama Robotu” adlı sayfamızı ziyaret ederek bir fikir elde etmeniz mümkündür. Değer kaybı hesaplamasında sadece bu kriterlere bakılmaz. Aynı zamanda aracın daha önce aynı yerden herhangi bir hasar alıp almadığı, TRAMER ve hasar kayıtları baz alınarak tespit edilir ve bilirkişi tarafından buna göre bir hesaplama yapılır.
Avukat Aracılığıyla Değer Kaybı Başvurusu Nasıl Yapılır?
Eğer bütün bu işlemler size zahmetli geliyorsa veya işi bilen bir uzmandan destek almak her zaman faydalıdır düşüncesiyle hareket etmek istiyorsanız bütün bu işlemleri avukatınıza noterden vekaletname vererek de gerçekleştirebilirsiniz. Avukatınıza vereceğiniz yalnızca değer kaybıyla sınırlı kalmak kaydıyla vekaletname sonrasında avukatınız gerekli olan bütün bu işlemleri sizler adına kolay ve zahmetsizce gerçekleştireceklerdir. Bizler de bireysel başvurudan ziyade değer kaybı başvurularının mutlaka bir avukat aracılığıyla takip edilmesi taraftarıyız. Eğer trafik kazası yapan aracın değer kaybı tazmini işlemlerini bir avukat aracılığıyla takip edecekseniz 0501 073 77 12 numaralı telefon numaramızdan bizlere ulaşabilirsiniz.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZIN